به گزارش صدای بورس، در هفته گذشته شاخص کل بورس در مجموع ۸۹ هزار و ۱۴۲ واحد پایین آمد و به رقم یک میلیون و ۳۱۰ هزار واحد رسید. همچنین شاخص هموزن نیز افت ۳ هزار و ۱۲۹ واحدی را ثبت کرد. بورس در مجموع هفتهای نزولی را پشت سر گذاشت، سوال سهامداران این است که روند حرکت بورس در هفته پیش رو چگونه خواهد بود؟
افت بازدهی هفتگی
در هفته گذشته شاخص بورس در روز شنبه ۴۳ هزار واحد ریزش کرد و در روز سهشنبه ریزش ۲۴ هزار واحدی را پشت سر گذاشت. روز چهارشنبه نیز شاخص کل ۳۹ هزار واحد سقوط کرد و نسبت به هفته قبل ۶.۳۷ درصد افت کرد. این هفته بالاترین درصد افت شاخص کل در ۱۰ هفته گذشته رقم خورد. پس از افت ۸.۸ درصدی بازدهی بورس در هفته اول آبان ماه، کاهش ۶.۳ درصدی شاخص کل بالاترین درصد افت در ۱۰ هفته اخیر است.
افت شاخص هم وزن
شاخص کل هموزن در هفته اخیر نزولی بود. هرچند که در ۳ روز میانی هفته این شاخص رشد کرد و تنها در روزهای شنبه و چهارشنبه شاهد کاهش رقم شاخص هموزن بودیم اما در پایان هفته نسبت به هفته پیشین ۳ هزار و ۱۲۹ واحد پایینتر ایستاد و به رقم ۴۶۰ هزار و ۵۸۶ واحد رسید و بازدهی منفی ۰.۶۷ درصدی را ثبت کرد.
پیش بینی بورس هفته
در هفته گذشته علاوه بر روند نزولی شاخص کل و شاخص هم وزن، دیگر نماگرهای بازار نیز روند منفی داشتند، تنها در دو روز پایانی هفته شاهد رشد ارزش معاملات بودیم که با رشد عرضه و افت تقاضا همراه بود.
در هفته اخیر، تغییرات ارزش معاملات کل بازار سهام در روزهای شنبه، یکشنبه و دوشنبه نزولی بود و در دو روز پایانی صعودی شد. کمترین رقم ارزش معاملات کل در روز دوشنبه بود که ارزشی معادل ۱۵ هزار و ۱۴۵ میلیارد تومان داشت اما در روز سهشنبه ۱۴ درصد افزایش یافت و در روز چهارشنبه بالاترین رقم هفته محقق شد که با رشد ۱۱۱ درصدی به رقم ۳۶ هزار و ۳۹۱ میلیارد تومان بالغ شد. میانگین ارزش معاملات کل هفته ۲۰ هزار و ۵۴۸ میلیارد تومان بود که نسبت به رقم ۲۰ هزار و ۷۶۹ میلیاردی هفته پیشین، افت یک درصدی داشته است. در این هفته، میانگین ارزش معاملات خرد بورس ۱۳ هزار و ۷۵۸ میلیارد تومان بود که نسبت به رقم ۱۶ هزار و ۸۴۲ میلیاردی هفته پیشین، افت ۱۸.۳درصدی داشته است. بالاترین رقم هفته ۱۴ هزار و ۷۶۸ میلیارد تومان بود که در روز چهارشنبه ثبت شد و پایینترین رقم به روز شنبه برمیگردد که ۱۱ هزار و ۵۱۶ میلیارد تومان بود.
رشد ارزش معاملات علامتی مثبت برای بورس است که نشان دهنده افزایش نقدشوندگی بازار سهام است اما همراه شدن آن با افت تقاضا و رشد عرضه نشانهای منفی است. خصوصا اینکه معاملات بورس در آخرین روز هفته با مازاد عرضه ۵۴۲ میلیارد تومانی بسته شد. میانگین ارزش صفهای فروش در هفته گذشته هزار و ۲ میلیارد تومان بود که از میانگین هفته پیشین فقط ۳ میلیارد تومان کمتر بود. میانگین این هفته کاهش ۰.۳ درصدی داشته است. بالاترین رقم هفته هزار و ۵۱۵ میلیارد تومان بود که در روز شنبه ثبت شد و پایینترین رقم به روز دوشنبه برمیگردد که ۳۳۱ میلیارد تومان بود. میانگین ارزش صفهای خرید نیز در هفته اخیر هزار و ۱۹۴ میلیارد تومان بود که از میانگین هفته گذشته ۱۸۸ میلیارد تومان کمتر بود. در هفته سوم ماه، میانگین ارزش صفهای خرید ۱۳.۶ درصد کاهش یافته است. بالاترین رقم هفته هزار و ۵۹۳ میلیارد تومان بود که در روز دوشنبه ثبت شد و پایینترین رقم به روز شنبه برمیگردد که ۸۵۸ میلیارد تومان بود.
علاوه بر ایجاد مازاد عرضه در آخرین روز هفته شاهد خروج هزار و ۸۰۱ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار بودیم که بالاترین رقم هفته بود. به استثنای روز دوشنبه در باقی روزهای هفته گذشته شاهد خروج پول حقیقی از بورس بودیم. در مجموع کل هفته، ۴ هزار و ۴۶۲ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد و میانگین خروج پول حقیقی ۸۹۲ میلیارد تومان بود که نسبت به هفته پیشین رشد ۷۷ درصدی داشته است.
برخی از تحلیلگران علت رشد رقم خروج پول حقیقی در دو روز پایانی هفته که با رشد عرضه و کاهش تقاضا همراه شد را عوامل بیرونی میدانند، دستور وزیر صمت برای قیمتگذاری شمش فولاد و حواشی آن و نیز تصمیم کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی برای افزایش قیمت انرژی مصرفی شرکتهای فولادی و پتروشیمی نمونههایی از این عوامل هستند که مطرح میشوند. این تحلیلگران معتقدند شاخص بورس نباید از نیمه کانال ۱.۳ میلیونی پایینتر میآمد و ریزش بیش از ۶۰ هزار واحدی در مجموع روزهای سهشنبه و چهارشنبه متاثر از عوامل بیرونی اتفاق افتاده است. به نظر میرسد یکی از عوامل مهم تلاطمات بازار سرمایه کاهش اعتماد سهامداران به بازار است، عاملی که موجب خروج سهامداران خرد و حقیقی از بورس شده و بسیاری هم سهام شرکتهای کوچک و متوسط را جایگزین سهام شرکتهای بزرگ کردهاند. قیمتگذاری دستوری و دخالت در فرایندهای رقابتی بازار همواره یکی از علل اصلی کاهش اعتماد به سازوکار بازار بوده و خلاف فلسفه وجودی بازار سهام است. نتیجه اختلاف نظرها درباره قیمتگذاری دستوری بر رفتار سهامداران و ذینفعان بازار تاثیر مهمی خواهد داشت که مستقیما بر شاخص بورس و روند تغییرات قیمت سهام شرکتها تاثیرگذار خواهد بود.
در مجموع برخی اعتقاد دارند بورس در هفته جاری به دلیل نااطمینانی های داخلی به خصوص در عرصه سیاست گذاری اقتصادی، ضعفهای درونی بازار و کند جریان نقدینگی به بورس از سوی بازارگردانان و اشخاص احتمالا هفته نوسانی را سپری می کند. نوسانی که احتمال جهت نزولی آن می تواند بیشتر باشد البته تحلیل گران فنی می گویند اگر شاخص در نقاطی که از دیدگاه آنان کف حمایتی است در برابر ریزش مقاومت کند جهت نزولی می تواند تا حدودی تغییر کند.
منبع: اقتصادنیوز
نظر شما